Broodje Zeeuwse mosselsalade

Ingrediënten

  • 500 gr mosselen
  • 75 ml witte wijn
  • ½ bosje bladselderij
  • 2 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • 1 th lepel kerriepoeder
  • 4 harde broodjes naar keuze
  • 8 blaadjes kropsla
  • 2 el tuin- of rucolakers, van het bed geknipt
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan. Haal de mosselen uit de schelp.

  2. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze onder stromend water schrikken en pel de eieren. Snijd de eieren met een eiersnijder of met de hand fijn.

  3. Meng de mayonaise met de crème fraîche en de kerriepoeder. Meng voorzichtig het ei en de mosselen erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper.

  4. Snijd de broodjes open. Beleg ze met de kropsla en een flinke lepel mosselsalade. Strooi er de tuin- of rucolakers over.

0
Nog geen stemmen

Zeeuwse mosselen kunnen altijd!

Hoe eten ze mosselen in het buitenland? Wat doe je met restjes Zeeuwse mosselen? En wat drink je erbij? Je ontdekt het allemaal hier!