Aubergines met tomatensaus en gegratineerde Parmezaan

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Vegetarisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Maak een kruidige tomatensaus door de fijngesneden sjalot te fruiten in olijfolie. Blus met een scheutje witte of rode wijn. Voeg de tomatensaus, de basilicumblaadjes en de tijm toe en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat ongeveer 1,5 uur sudderen. Roer regelmatig en voeg zout naar smaak toe.

  2. Was de aubergines en snijd ze in plakken van 2 cm en bak ze in olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Meng de fijngesneden basilicum en de geperste look in de tomatensaus. Lepel het mengsel over de aubergines en strooi er de gemalen parmezaan over. Leg de aubergines in een vuurvaste schaal en laat 5 minuten in een voorverwarmde oven op 250 graden gratineren. Versier met enkele blaadjes basilicum.

0
Nog geen stemmen