Chocoladegebakjes

Ingrediënten

  • 175 gr pure chocolade (70%)
  • 4 eieren
  • 60 gr fijne tafelsuiker
  • citroensap
  • poedersuiker
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Gebak

Bereiding

  1. Smelt de chocolade op een heel zacht vuurtje. Haal dan van het vuur.

  2. Klop de eiwitten stijf met de helft van de tafelsuiker en een druppel citroensap. Klop de rest van de suiker met de eidooiers luchtig op een zacht vuurtje op in een 8-vorm.

  3. Spatel het eidooiermengsel met een spatel heel rustig door de afgekoelde chocolade. Voeg daarna ook het eiwitmengsel toe.

  4. Verdeel het mengsel over de ingeboterde timbaaltjes (vormpjes).

  5. Zet de timbaaltjes in een braadslede met 1 centimeter water erin en bak af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 minuten.

  6. Haal de chocoladegebakjes uit de oven. Laat afkoelen en strooi er wat poedersuiker over.

0
Nog geen stemmen

Claudia kookt voor vrienden

Auteur
Annelies Ryckaert
Uitgeverij
Linkeroever Uitgevers
Fotografie
Heikki Verdurme
ISBN
9789057203725