Chocoladerijstpap met zelfgeplukte frambozen

Ingrediënten

  • 125 gr dessertrijst
  • 1 l melk
  • 40 gr suiker
  • 75 gr zwarte chocoladepastilles
  • 100 gr frambozen
  • blaadjes munt
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Breng de rijst met de melk al roerend aan de kook en blijf 20 minuutjes roeren tot de melk helemaal is opgenomen en je een dikke pap hebt.

  2. Voeg er de suiker aan toe en laat nog 2 minuutjes meekoken.

  3. Doe er de chocolade bij en roer tot de chocolade volledig is gesmolten.

  4. Giet de pap over in een koude kom en dek goed af met plastiekfolie zodat er geen velletje op kan komen. Laat volledig afkoelen.

  5. Doe wat frambozen in de potjes, schep er de rijst over en doe er nog wat framboosjes op. Werk af met een takje munt.

5
Average: 5 (1 vote)