Koken op vuur: pizzabrood met chorizo en paprika

Ingrediënten

  • 1 brood
  • enkele el tomatensaus
  • 200 g gemalen kaas
  • 1 stuk chorizo
  • 1 tomaat
  • 15 zwarte olijven (ontpit)
  • enkele el oregano
  • olijfolie
  • enkele blaadjes verse basilicum

Zomer én vakantie, dus steken we het vuur aan en koken op een kampvuurtje. Deze keer maken we een lekker en krokant pizza brood. Heerlijk eenvoudig!

Slecht weer? Maak het dan in de oven (180°C, hete lucht en grillstand).

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Snijd het brood overlangs en lepel het uit. Steek het vuur aan.

  2. Strijk het in met tomatensaus.

  3. Bestrooi met gemalen kaas.

  4. Snijd de paprika, chorizo en tomaat in stukjes. Verdeel dit alles over de halve broden.

  5. Werk af met olijven en kaas. Kruid met oregano en besprenkel met olijfolie.

  6. Pak het brood in in aluminiumfolie. Leg op een rooster boven het vuur.

  7. Laat 20 minuten bakken. Optioneel kan je wat warme kooltjes op het aluminiumfolie leggen. Zo smelt de kaas sneller. Afhankelijk van de warmte van het vuur en hoe hoog de rooster hangt, kan de tijd variëren.

  8. Haal van het vuur, pak uit en werk af met verse basilicum.

0
Nog geen stemmen