Crème brûlée met s’mores van Tjop’s

Ingrediënten

voor de crème brûlée

  • 250 ml room
  • 250 ml melk
  • 180 g eidooiers
  • 150 g suiker
  • 1½ vanillestok
  • 3 el bruine suiker
  • 3 el witte suiker

voor de s'mores

  • 3 cl rum
  • enkele petitbeurrekoekjes (met chocolade optioneel)
  • enkele marshmallows

De crème brûlée van Tjop's is spectaculair. Aan tafel wordt hij in brand gestoken, zodat je een klein kampvuurtje hebt om marshmallows in te smelten. Gezellig zonder meer. Wij hebben het iets eenvoudiger gemaakt, zodat je alle ingrediënten zeker kan vinden. Succes!

Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Kook de room, melk en opengesneden vanillestokken op.

  2. Laat afkoelen tot net onder 75°C.

  3. Voeg de suiker en eidooiers toe. Roer alles goed onder elkaar.

  4. Verwarm de oven voor op 100°C.

  5. Zet de potjes in een bakplaat met diepe bodem en plaats in de oven. Vul de bakplaat met een centimeter water.

  6. Giet in elk potje wat beslag.

  7. Laat 1 uur garen.

  8. Meng ondertussen beide soorten suiker.

  9. Strooi over elk potje wat suiker.

  10. Brand de suiker af. Giet er de rum op, 

  11. Steek de alcohol in brand. Hou de marshmallow in het vuur.

  12. Leg tussen de koekjes. Smakelijk!

0
Nog geen stemmen

banner Solo