Crostini's met avocado en gekruid lam
Ingrediënten
voor 12 stuks
Bereiding
Verwarm de oven voor op 210° C (stand 7) (of neem een grillpan).
Meng 2 el olie met de komijn, het korianderpoeder en het chilipoeder in een schaal. Voeg de reepjes vlees toe, meng, dek af en laat rusten op kamertemperatuur.
Snijd 12 schuine sneden van gemiddelde dikte uit de ciabatta. Bestrijk ze aan beide zijden lichtjes met olijfolie. Rooster de sneden brood in de oven of in de grillpan.
Prak het vruchtvlees van de avocado samen met het limoensap (naar smaak) met behulp van een vork tot een crème. Kruid naar smaak.
Verhit een pan en doe er het vlees in. Laat het vlees mooi bruin aanbakken. Kruid naar smaak.
Besmeer de crostini's met de avocadocrème, leg het vlees erop en bestrooi met gehakte koriander.
Lekker als aperitiefhapje.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be