Konijn in gorgonzolasaus

Ingrediënten

  • 1 konijn, in stukken
  • versgemalen peper en zout
  • 25 gr boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje verse salie
  • 1 dl witte port
  • 500 ml kippenbouillon
  • 4 dl sojaroom (of room)
  • 200 gr gorgonzola
  • 4 slaharten
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruid de stukken konijn met versgemalen peper en zout. Smelt wat boter in een hete pan en voeg 1 el olijfolie toe. Bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin in zo’n 10 minuten.

  2. Snij de knoflook in plakjes en bak samen met de salie mee in de pan. Blus met de port en kippenbouillon. Laat 1 uur op een laag vuurtje sudderen. Draai af en toe om.

  3. Schil intussen de peren en snij ze in partjes. Haal de stukken konijn uit de pan en hou deze warm. Breng het overgebleven kookvocht weer aan de kook. Voeg de sojaroom toe en laat wat inkoken.

  4. Meng de fijngeprakte gorgonzola er doorheen. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Voeg nu de partjes peer bij en verwarm de stukken konijn nog even in de saus. Dien op met gestoomde sla.

0
Nog geen stemmen

Le Creuset - Stoofpotten

Uitgeverij:
Borgerhoff & Lamberigts
Formaat:

200 x 200 mm
Aantal pagina’s:
80 pagina’s
Prijs:
9,95 euro
ISBN:
9789089312167