Gebakken kabeljauw met rozensaus

Ingrediënten

  • 50 ml rozenlikeur
  • 50 ml visbouillon
  • 500 ml rozenwijn
  • ½ sjalotje gesnipperd
  • olijfolie extra vierge
  • 50 gr boter
  • 4 moten kabeljauw
  • rozenblaadjes
  • crème fraiche
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 180 °C.

  2. Verhit voor de saus de boter in een pan en fruit de sjalot goudkleurig. Voeg de wijn en de visbouillon toe. Laat de vloeistof tot circa 2 dl inkoken en roer de rozenlikeur erdoor. Laat dit nog even verder inkoken. Bind de saus met aardappelzetmeel dat met een beetje water is gemengd.

  3. Kruid de kabeljauw aan beide zijden met peper en zout en haal de moten even door de bloem.

  4. Verhit de olijfolie in een ovenvaste koekenpan en bak hierin de vis aan beide kanten mooi bruin; zet de pan nog 10 minuten in de oven om de vis helemaal gaar te laten worden.

  5. Leg de kabeljauw in het midden van de verwarmde borden.

  6. Schep de rozensaus rondom en leg in de saus wat druppels crème fraîche. Werk eventueel af met gesnipperde rozenblaadjes.

0

Nog geen stemmen

De smaak van de roos

Uitgeverij:
Fontaine uitgevers
Fotografie:
Ronald Hoeben
ISBN:
9789059563971