Fazant met witlof, rollade van fazant met savooikool
Bereiding
Bereiding van de fazant: Klop twee ontbeende fazantenbillen plat. Kruid ze met peper en zout. Leg ze op vier geblancheerde koolbladen en vervolgens op een ingeboterde aluminiumfolie. Vorm een rollade van de folie. Draai de uiteinden hermetisch dicht. Gaar de fazantenbillen gedurende 12 minuten in een stoomketel. Bak met een klontje boter vier stronken witlof aan, gekruid met peper, zout, nootmuskaat en een weinig citroensap. Leg er een deksel op en laat rustig gaar stoven. Bak de fazantenfilet aan in een pan en zet de filet gedurende 16 minuten in een oven op 85 °C. Haal het vel van het borstvlees en bak dit heel even krokant aan. Blus de pan met cognac. Voeg 2 eetlepels puree van eekhoorntjesbrood toe en overgiet met wildfond. Laat dit enkele minuten inkoken. Passeer en monteer het met 2 eetlepels notenolie of kruid met peper en zout. Verwijder het aluminiumfolie rond de rollade en snijd er vier gelijke torentjes van. Pocheer een dwergappeltje in suikersiroop.
Bereiding van de veenbessengelei: Warm 2 dl veenbessensap op en voeg 2,5 g agar toe. Giet in een vorm. Laat opstijven en snijd er blokjes van.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be