Geleipudding van granaatappel en rozenwater
Ingrediënten
-
4 blaadjes gelatine
-
450 ml granaatappelsap
-
2 el rozenwater
-
75 g fijne kristalsuiker
-
100 g granaatappelpitjes
Bereiding
Laat de gelatineblaadjes ca. 5 minuten in een kleine kom met koud water weken tot de blaadjes zacht zijn.
Zet een kleine pan op laag vuur en schenk het granaatappelsap en rozenwater erbij.
Roer de kristalsuiker erdoor, verhit zachtjes tot de kristalsuiker is opgelost en haal de pan direct van het vuur.
Veog de geweekte gelatineblaadjes 1 voor 1 toe en roer tot elk blaadje is opgelost voor je het volgende blaadje toevoegt.
Laat 20 minuten afkoelen tot de pudding lauw is.
Schenk in 4 glazen of kopjes en bestrooi met de granaatappelpitjes.
Laat volledig afkoelen en zet voor het serveren minsten 4uur of een hele nacht in de koelkast.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be