Zeebaars op Japanse wijze met Udon Noedels en boontjes

Ingrediënten

voor de vis

Voor de bonen

Voor de gomasio

Voor de noedels

voor de vinaigrette

  • ½ ajuin
  • 1 tl rietsuiker
  • ¼ el mosterdzaad
  • 1 el druivenpitolie
  • 1 snuifje zeezout
  • 2 el water
  • zwarte peper

Ter decoratie

Stany Crets houdt van de Japanse gezonde en smaakvolle keuken. Sofie Dumont maakt samen met hem zeebaars op Japanse wijze met noedels en boontjes. 

Tip: check onze tip hieronder voor meer info over de exotische ingrediënten.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Japans
Caloriearm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Pareer de zeebaars, indien nodig. Meng de miso met de rijstiazijn. Klop los, voeg eventueel wat water toe indien te dik. Giet op de vis en laat rusten. 

  2. Snij de bonen in stukjes van 6 à 7 cm en kook ze in kokend water. Giet af en schrik dadelijk onder koud water. 

  3. Snij een ui fijn. 

  4. Kook de noedels in ruim water gaar, giet af en spoel kort.

  5. Crush de mosterdzaadjes eerst in de vijzel. Meng daarna het poeder met de fijngesneden ui en de andere ingrediënten voor de vinaigrette onder elkaar. 

  6. Maak de gomasio. Meng zoutvlokken en sesamzaad in een vijzel.  

  7. Meng de noedels onder de vinaigrette. Snij lente-uitjes fijn en rooster amandelschilfers. Strooi samen met de gomasio over de noedels. 

  8. Bak de zeebaars kort aan beide kanten met olie in een antikleefpan. Schep uit de pan.

  9. Bak in dezelfde pan als de vis nog kort de boontjes op. Hak daarvoor de teentjes look en het sjalotje fijn. Bak de boontjes op in de olie met de fijngesneden look, sjalotje, sojasaus, honing en chilipeper.

  10. Serveer de vis met de boontjes, de gemberschijfjes en de noedels.

0
Nog geen stemmen

Help, wat met die vreemde ingrediënten?

Geen nood, veel ingrediënten vind je in grotere supermarkten zoals Delhaize. De Aziatische supermarkten in Brussel, Leuven, Gent, Antwerpen of Hasselt hebben dit natuurlijk allemaal. 

 

Heb je geen idee wat je nog allemaal kan maken? Probeer één van onze andere Japanse recepten. 

Ontdek ze hier allemaal.