Gevuld kalfslapje

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de mozzarella in plakjes van 1 centimeter dik. leg een kalfslapje open op een plank of een bord. Bedek deze volledig met een sneetje ham. leg vervolgens een schijfje mozzarella in het midden van het kalfslapje, samen met een zongedroogd tomaatje en een salieblaadje. rol het lapje nu strak op. maak de zijkanten vast door er een houten prikker door te steken.

  2. Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. verhit in een kookpot wat olijfolie, en fruit er de ui en knoflook in. voeg er vervolgens de tomatenblokjes aan toe en kruid met peper en zout, tijm en rozemarijn. Blijf roeren tot de tomaten lekker gaar zijn. Zet het vuur af, maar laat het deksel nog even op de pot, tot de kalfslapjes gaar zijn.

  3. Verhit in een gietijzeren pot wat olijfolie en bak er de opgerolde kalfslapjes aan alle kanten in tot ze mooi bruin zien. Doordat de lapjes heel dun zijn, zijn ze zo klaar en volstaat het om elke kant heel kort te laten garen.

  4. Giet er vervolgens de tomatenblokjes over en meng het geheel door zachtjes te roeren. Haal van het vuur en dien onmiddellijk op. Je kunt de kalfslapjes ook serveren met ratatouille (zie foto), dan hoef je de tomaten niet te stoven.

  5. Tip: bij dit recept zijn krielaardappeltjes met tijm er rozemarijn erg lekker.

0
Nog geen stemmen

Château Venus, Rouge 2010 (Graves, Frankrijk)

Provino, €9,98
Deze fijne Graves, met zijn toasty eik, noten, vanille en vooral Turks fruit, blinkt uit qua elegantie.

La Cuisine d'Angélique

Recepten
Angélique Deckers
Uitgeverij
Lannoo & vtmBooks
Fotografie
Heikki Verdurme
ISBN
978‐90-209-0500-7