Giga chocoladecake
Ingrediënten
-
750 g boter (op kamertemperatuur)
-
750 g suiker
-
50 g cacaopoeder
-
12 eieren
-
750 g zelfrijzende bloem
-
200 g rode vruchten
-
een snuifje zout
-
eventueel amandelschilfers
Bereiding
Zorg dat de boter zacht is. Doe in een mengkom.
Klop los met de suiker.
Meng met de eidooiers.
Voeg bloem, cacao en zout toe. Meng onder elkaar.
Voeg de rode vruchten toe en meng onder elkaar. Vet een grote bakvorm in of bekleed met bakpapier. Giet het beslag in de vorm.
Bak 50 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden Celsius.
Controleer met een satéstokje of de cake gaar is. Prik in de cake. Kleeft er geen cake aan het stokje? Dan is het gaar.
Haal uit en strooi geroosterde amandelschilfers over de taart. Laat afkoelen en serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be