Griekse linzensalade met lamsfilet
Ingrediënten
-
600 g lamsfilet (Europees lam)
-
2 blikken linzen (gekookt)
-
200 g feta
-
250 g kerstomaatjes
-
½ rode ui
-
12 zwarte olijven
-
2 citroenen
-
6 takjes platte peterselie
-
6 takjes munt
-
10 el olijfolie
-
peper
-
zout
Bereiding
Giet de linzen in een fijne zeef, spoel overvloedig met koud water en laat uitlekken.
Meng 6 à 8 el citroensap met een snuifje zout en peper in een grote slakom. Voeg 8 el olie toe en klop.
Snijd de kerstomaatjes in twee. Snijd de feta en het stuk ontpitte komkommer in dobbelsteentjes. Hak de halve rode ui en de kruiden fijn. Doe alles in de slakom. Voeg de linzen en de olijven toe. Meng alles onder elkaar, dek af en laat ten minste 30 minuten rusten in de koelkast.
Haal het vlees 30 minuten op voorhand uit de koelkast. Verhit een pan zonder olie op een hoog vuur. Strijk de lamsfilets in met olijfolie en leg ze in de pan. Gril ze gedurende 1.30 minuut aan elke zijde, draai vervolgens het vuur lager en laat verder bakken naargelang je smaak en de dikte van het vlees. Kruid met zout en peper en laat 2 minuten rusten.
Dien de linzensalade op met het in reepjes gesneden vlees en wat knapperig brood.
Tip: voeg niet te veel zout toe aan de vinaigrette: de feta en de olijven zijn al zout genoeg!
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be