Haloumi, tomaat en courgettes op de grill

Ingrediënten

Beginner
2 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Vegetarisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Bereiding binnen: Snijd de haloumi in dikke plakken en halveer de plakken zo dat jedriehoekjes krijgt.Snijd de courgette in de lengte in vieren, halveer en verwijder dezaadlijsten. Wrijf de courgette in met olijfolie, kruid ze met peper enzout.

  2. Bereiding buiten: Leg de courgettestaafjes en de tomaten 15 tot 20 minuten op de grillop een matig vuur. De courgettes mag je omdraaien, de tomaten nietomdat deze te gemakkelijk scheuren. Halveer de citroen en leg dezemet de snijkant op de grill tot de suikers beginnen te karamelliseren.Leg er pas gedurende de laatste 5 minuten de haloumi bij. Draai dezeéén keer om.

  3. Schik alles mooi op een bord: eerst de rucola, vervolgens de gegrilde tomaten, de courgette en tot slot de haloumi. Giet er een beetje olijfolie over en wat balsamicosiroop. Kruid af met peper en zout. Vergeet de gegrilde citroen niet: knijp het sap eruit over de haloumi. Heerlijk!!

  4. Tip: Haloumi is een witte kaas afkomstig uit Cyprus, gemaakt van eenmix van geiten- en schapenkaas. De stevige kaas is zeer populair in Griekenland en het Midden-Oosten. Ze doet een beetje denken aanmozzarella, maar is veel vaster. De kaas smelt niet bij verhitting en isdaarom ideaal om te bakken of te grillen. Ook heel lekker als hapje.Je kunt haloumi vinden in de supermarkt.

0
Nog geen stemmen

Dit is een recept uit het kookboek 'Chefs op hete kolen'

Ontdek hier meer over het boek
Recepten

Pascale Naessens, Felix Alen, Wim Casteleyn, Peppe Giacomazza
Redactie
Marc Declercq
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Heikki Verdurme
ISBN
9789401410038