Hollandse maatjes met groene boontjes en zure room

Ingrediënten

  • 50 gr rijst
  • 4 toastjes
  • handvol verse groene boontjes
  • 1 rode ui
  • peper
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Maak de maatjes schoon en snij ze in gelijke stukjes. Schik 2 stukjes tegen elkaar rechtopstaand op een bordje.

  2. Blancheer de boontjes heel kort en spoel in ijswater. Snij ze allemaal gelijk van grootte in partjes van een 3-tal cm.

  3. De helft van de rode ui in zeer fijne ringen snijden, de andere helft in fijne brunoise.

  4. Maak toastjes van brood. Indien mogelijk zelf het brood zeer fijn snijden met een machine, inwrijven met olijfolie en bakken tussen 2 siliconevellen.

  5. Kook de rijst plat, droog de rijst dan in de oven en frituur kort om de rijst te poffen

  6. Doe wat zure room in een spuitflesje of zakje.

  7. Dresseren : Neem het bordje van de maatjes, spuit een puntje zure room net tegen de maatjes. Leg een 3-tal boontjes mooi gelijk voor de maatjes. Hang wat ringetjes ui over de maatjes, de brunoise schik je aan de tegenovergestelde kant van de zure room. Spuit een klein beetje zure room aan het toastje en kleef dit aan de achterzijde van de maatjes. Werk af met een beetje gepofte rijst en afkruiden met weinig peper.

0
Nog geen stemmen