Gebakken langoustines met kerrie, zure room, avocado en Granny Smith

Ingrediënten

  • 100 gr panco paneermeel
  • 1 advocado
  • 2 appels (Granny Smith)
  • 50 gr microleaf-sla
  • 100 gr zure room
  • verse kruiden (koriander, bieslook, platte peterselie)
  • 1 kleine friséesla
  • 1 bakje shiso
  • 20 ml geconfijte gembersiroop
Gevorderde
1 persoon
Tussen 15 en 30 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal. Bak de langoustines in een tefalpan met olijfolie en boter, kruid af.

  2. Schil 1 granny smith en snijd de appel in fijne brunoise. Meng met de zure room en wat kerriepoeder, kruid af.

  3. Snijd de limoen a vif en snijd de segmentjes in fijne blokjes. Snijd de koriander fijn. Pel de avocado en snijd in brunoise. Meng dit alles met olijfolie en kruid goed af.

  4. Check de sla op onreinheden, meng met de grof versneden kruiden. Kruid klassiek af met olijfolie, dragonazijn en gembersiroop.

  5. Bak de panco in de pan met olijfolie, doe er de kerrie bij en kruid af.

  6. Voor de afwerking doe je zure room en avocado-mengeling in de 3 kleine ringetjes. Leg daarop de gekruide sla, daarna de gebakken langoestine, daarna de panco en tenslotte de garnituurtjes (bieslook, granny smith en shisopluksel).

0
Nog geen stemmen

Domaine Sigalas, Asirtiko/Athiri 2011 (Santorini, Griekenland)

Pasqualinno, €9,20
Verrassende, stevige witte van dit miniatuureiland. Mineraal,  met impressies van rijpe appel, conferencepeer en witte peper.

 

Marc Coucke

Dit is een recept van Marc Coucke uit de finale van MasterChef 2012.