Gebakken langoustines met kerrie, zure room, avocado en Granny Smith
Ingrediënten
-
5 stuks langoustines (8-12)
-
100 gr panco paneermeel
-
20 gr kerriepoeder
-
1 advocado
-
1 limoen
-
2 appels (Granny Smith)
-
50 gr microleaf-sla
-
100 gr zure room
-
verse kruiden (koriander, bieslook, platte peterselie)
-
1 kleine friséesla
-
1 bakje shiso
-
20 ml geconfijte gembersiroop
-
1 el dragonazijn
Bereiding
Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal. Bak de langoustines in een tefalpan met olijfolie en boter, kruid af.
Schil 1 granny smith en snijd de appel in fijne brunoise. Meng met de zure room en wat kerriepoeder, kruid af.
Snijd de limoen a vif en snijd de segmentjes in fijne blokjes. Snijd de koriander fijn. Pel de avocado en snijd in brunoise. Meng dit alles met olijfolie en kruid goed af.
Check de sla op onreinheden, meng met de grof versneden kruiden. Kruid klassiek af met olijfolie, dragonazijn en gembersiroop.
Bak de panco in de pan met olijfolie, doe er de kerrie bij en kruid af.
Voor de afwerking doe je zure room en avocado-mengeling in de 3 kleine ringetjes. Leg daarop de gekruide sla, daarna de gebakken langoestine, daarna de panco en tenslotte de garnituurtjes (bieslook, granny smith en shisopluksel).
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be