Kalfslever met balsamico, uitjes en asperges

Ingrediënten

  • 4 stukken verse kalfslever (van ongeveer 180 gram)
  • 4 el boter
  • 2 middelgrote uien
  • 2½ dl geconcentreerde kalfsbouillon
  • 1 dl porto
  • 1 el balsamico
  • 1 th lepel bruine suiker
  • 2 el bloem
  • grof zout & peper
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de uien in flinterdunne ringen. Schil de asperges en kook ze ‘al dente’ in gezouten water.

  2. Haal de lever door de bloem, en kruid met zout en peper.

  3. Bak de uiringen in een eetlepel boter, strooi er de suiker over en kruid met zout. Bak de asperges in een eetlepel boter. Verhit de resterende boter in een ruime pan en bak de lever 'rosé' op een hoog vuur. Haal de lever uit de pan en giet het vet weg.

  4. Blus de pan met porto, laat kort inkoken en voeg de balsamico toe. Giet er vervolgens de bouillon bij en laat opnieuw inkoken tot een lichte jus. Breng op smaak met zout en peper, en giet de jus nadien door de zeef.

  5. Schik de lever op warme borden, lepel er de jus over en garneer met de gebakken ui en de asperges.

0
Nog geen stemmen

BCV Belgisch Gecontroleerd Kalfsvlees

VLAM

Campagne met steun van de VLAM.