Kilometertaart

Ingrediënten

  • seizoensfruit naar keuze (mango, aardbeien, kiwi, peer,..)
  • 1 eigeel
  • 8 el banketbakkersroom
  • abrikozenconfituur
  • poedersuiker
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Leg het vel bladerdeeg voor u op het werkblad. Snij er de kantjes af en kleef deze met het eigeel op de randen van het bladerdeegvel.

  2. Bestrijk deze randen nogmaals met eigeel. Prik de bodem vol gaatjes zodat deze tijdens het bakken niet zal rijzen, enkel de zijkanten mogen rijzen. Bak in een oven van 180 graden gedurende 30 à 40 minuten. Laat afkoelen.

  3. Bestrijk de bodem van de taart met banketbakkersroom. Schil het fruit en snij deze in schijfjes. Leg het fruit mooi op de banketbakkersroom.

  4. Mix de abrikozenconfituur en warm op. Bestrijk het fruit met deze abrikozenconfituur. Versier de taart met poedersuiker.

0
Nog geen stemmen