Ann Vertriest
Kilometertaart
Ingrediënten
-
seizoensfruit naar keuze (mango, aardbeien, kiwi, peer,..)
-
1 eigeel
-
1 vel bladerdeeg
-
8 el banketbakkersroom
-
abrikozenconfituur
-
poedersuiker
Bereiding
Leg het vel bladerdeeg voor u op het werkblad. Snij er de kantjes af en kleef deze met het eigeel op de randen van het bladerdeegvel.
Bestrijk deze randen nogmaals met eigeel. Prik de bodem vol gaatjes zodat deze tijdens het bakken niet zal rijzen, enkel de zijkanten mogen rijzen. Bak in een oven van 180 graden gedurende 30 à 40 minuten. Laat afkoelen.
Bestrijk de bodem van de taart met banketbakkersroom. Schil het fruit en snij deze in schijfjes. Leg het fruit mooi op de banketbakkersroom.
Mix de abrikozenconfituur en warm op. Bestrijk het fruit met deze abrikozenconfituur. Versier de taart met poedersuiker.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be