Gegrilde kabeljauwfilet met soffritosaus
Ingrediënten
-
4 kabeljauwfilets van 200 gr
-
1 el olijfolie
-
versgemalen peper en zout
-
2 bosjes bladpeterselie
-
160 gr gepelde ui
-
125 ml zonnebloemolie
-
1 el citroensap
-
1 el mosterd
Bereiding
Was en droog de bladpeterselie. Verwijder de steeltjes. Pel de uien en snijd ze in grove stukken.
Doe de bladpeterselie, de helft van de uien, de zonnebloemolie, het citroensap, de mosterd, peper en zout in de blender. Vermaal tot een zeer fijne saus. Giet de saus over in een kom en voeg er de andere helft van de gesnipperde uien bij.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de kabeljauwfilets 5 minuten aan elke zijde totdat ze mooi goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be