Gegrilde goudbrasem met wortel, zoete aardappel en dilledressing
Bereiding
Voor de vis en groenten: Schil de rapen, wortel en zoete aardappel. Snij in plakjes en vervolgens in balkjes. of frietjes. Maak ze niet te dik.
Doe ze allemaal in een kom. Kruid met peper, olijfolie, zout en meng goed onder elkaar.
Strooi de groenten uit op een ovenschaal. Plet de tenen look en verdeel over de groenten. Kruid de vis aan de binnenkant met peper en zout. Stop citroentijm in de buik. Leg de vissen tussen de groenten.
Besprenkel alles met witte wijn. Leg er ook wat citroentijm en citroenschijfjes tussen.
Plaats 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius.
Voor de dressing: crush de roze peperbollen. Snij dille fijn. Meng zure room, dille, peperbollen, fleur de sel, wat olijfolie en citroensap tot een lekkere dressing.
Serveertip: werk de schotel af met tijm en citroen. Serveer de vis met de groenten en de dressing.
Fileertip: maak in een hoekje het vel los. Verwijder het vel. Snij in tot op de graad en haal zo de filet af.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be