Gegrilde goudbrasem met wortel, zoete aardappel en dilledressing

Ingrediënten

voor de ovenschotel

voor de dressing

  • 200 g zure room
  • 1 bot dille
  • 1 el roze peperbollen
  • fleur de sel
  • olijfolie
  • citroensap

Een visje uit de oven is altijd lekker. Sofie Dumont gaat voor een ovenschotel met veel groenten en en vis. Afwerken doet ze met een dressing met dille. Makkelijk, gezond en heerlijk!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Voor de vis en groenten: Schil de rapen, wortel en zoete aardappel. Snij in plakjes en vervolgens in balkjes.  of frietjes. Maak ze niet te dik.

  2. Doe ze allemaal in een kom. Kruid met peper, olijfolie, zout en meng goed onder elkaar.

  3. Strooi de groenten uit op een ovenschaal. Plet de tenen look en verdeel over de groenten. Kruid de vis aan de binnenkant met peper en zout. Stop citroentijm in de buik. Leg de vissen tussen de groenten.

  4. Besprenkel alles met witte wijn. Leg er ook wat citroentijm en citroenschijfjes tussen. 

  5. Plaats 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius.

  6. Voor de dressing: crush de roze peperbollen. Snij dille fijn. Meng zure room, dille, peperbollen, fleur de sel, wat olijfolie en citroensap tot een lekkere dressing.

  7. Serveertip: werk de schotel af met tijm en citroen. Serveer de vis met de groenten en de dressing.

  8. Fileertip: maak in een hoekje het vel los. Verwijder het vel. Snij in tot op de graad en haal zo de filet af.

0
Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van