Lamskofta met tabouleh

Ingrediënten

  • 250 gr couscous
  • 750 gr lamsgehakt (ongekruid)
  • 2 lente-uitjes (fijngehakt)
  • 1 bosje munt
  • 1 courgette
  • 1 bussel groene asperges
  • 200 gr kerstomaatjes
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Marokkaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Laat de satéprikkers een nachtje weken in water.

  2. Hak de munt fijn en doe 3 el van de munt bij het gehakt. Doe er ook de lente-uitjes bij en kruid stevig met peper en zout. Neem wat van het gehakt en knijp rond een satéprikker. Doe hetzelfde met de rest van het vlees.

  3. Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking. Doe in een grote schaal en prak met een vork de couscous los. Snij de tomaatjes in vier en roer onder de couscous.

  4. Laat een grillpan goed heet worden en bak de asperges tot je er mooie streepjes in hebt. Kruid met peper en fleur de sel.

  5. Snij de courgette in plakjes van 2 mm dikte, besprenkel met 1 el olijfolie en kruid met zwarte peper en fleur de sel. Grill ze 3-4 minuutjes tot ze gaar zijn.

  6. Meng de courgettes en asperges onder de couscous.

  7. Grill de kofta’s tot ze mooi gaar zijn.

  8. Schep de couscous op de borden en leg er de kofta’s op. Besprenkel met enkele blaadjes munt.

  9. Serveer eventueel met wat Marokkaans brood en tzatziki.

0
Nog geen stemmen