Risotto met zeevruchten

Ingrediënten

  • 100 gr witte wijn
  • 300 ml visfumet
  • 1 gehakte sjalot
  • 1 teentje gehakte look
  • 4 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 5 draadjes saffraan
  • 2 el boter
  • 1 dl geklopte room
  • 500 gr mosselen
  • 500 gr kokkels
  • parmezaan
  • grijze garnaaltjes
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Stoof de ui, selder aan en blus met de witte wijn. Voeg mosselen en kokkels toe en laat garen onder deksel tot ze volledig open zijn.

  2. Stoof de sjalot en look aan in olijfolie, spoel de risottorijst goed en voeg toe. Kruid met tijm en laurier. Risotto kort meebakken.

  3. Bevochtig met de jus van de mosselen en laat zachtjes sudderen, eens alles opgenomen door de rijst voeg de visfumet in 3 keer toe, laat de rijst telkens de jus rustig opnemen.

  4. Voeg de safraan en kurkuma toe. Werk de risotto af met de boter, opgeklopte room en parmezaan. Leg er de mosselen en garnaaltjes bij.

0
Nog geen stemmen