Medaillons van zeeduivel met schuimwijn op een bedje van spinazie
Ingrediënten
Bereiding
Was en hak de spinazie grof. Fruit de sjalot in olijfolie in een sauteerpan en voeg dan de spinazie toe. Laat bakken totdat de spinazie zacht en droger is. Bestrooi met zout en peper en houd warm.
Laat de Schuimwijn zachtjes koken in een kookpan. Pocheer hierin de medaillons van zeeduivel gedurende een tiental minuten. Laat ze uitlekken en houd ze warm.
Leng het eigeel in een kom aan met de room. Laat de schuimwijn tot de helft inkoken op een hoog vuur. Zet vervolgens van het vuur en voeg de room toe. Klop totdat u een smeuïge saus krijgt. Breng op smaak.
Leg op elk van de voorverwarmde borden een bedje spinazie en schik hierop de medaillons van zeeduivel. Overgiet met saus en versier met de zalmeitjes en dille. Serveer onmiddellijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be