Papillot van lamsbout met ui en spekreepjes

Ingrediënten

Bij koken in papillot denken we snel aan vis, mosselen of desserts. Wist je dat je ook lam in papillot kan bereiden? Verwarm de oven al maar voor!

Tip: Met deze techniek kunt u bijzonder zacht en sappig vlees krijgen.

 

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Mediterraans

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6).

  2. Verhit de helft van de olie in een pan, stoof de spekreepjes enkele minuten aan op een zacht vuurtje, voeg de fijngesnipperde uien toe en laat enkele minuten goudbruin kleuren op een matig vuur.

  3. Verhit ondertussen de boter en de rest van de olie in een pan. Schroei de lamsbout aan alle kanten dicht op een hoog vuur, breng op smaak met een klein beetje zout en met peper.

  4. Meng de geraspte citroenzeste, het citroensap en de geperste look.

  5. Leg 2 grote stukken aluminiumfolie in de braadslee van de oven, waarbij u ervoor zorgt dat ze een beetje overlappen, en dek ze af met bakpapier. Breng de mengeling met de ui en de spekjes in het midden aan en leg de lamsbout erbovenop.

  6. Besprenkel de lamsbout met het citroensap met look en leg er de laurier, de tijm en de rozemarijn rond. Bedek de lamsbout goed met het bakpapier, sluit de papillot hermetisch af met de aluminiumfolie en zet 1 uur in de oven (20 minuten per 500 g).

  7. Laat 10 minuten rusten voor je de lamsbout uitpakt en in sneetjes snijdt. 

  8. Serveer de lamsbout met de spekjesgarnituur en met seizoensgroenten.

0
Nog geen stemmen