Zeebaars in papillot met look en groene kruiden
Ingrediënten
voor de papillot van zeebaars
-
3 tenen look
-
4 takjes dragon
-
4 takjes citroentijm
-
4 takjes rozemarijn
-
4 takjes bladpeterselie
-
1 limoen
-
zeezout
-
peper
voor de salade
-
1 handvol zurkel of zuring
-
1 handvol jonge spinazie
-
1 citroen
-
peper en zeezout
-
1 handvol rucola
voor de krieltjes
-
600 g krieltjes
-
een paar takken peterselie
-
zwarte peper
-
1 tl korianderzaad
-
zeezout
voor het hapje
-
50 g feta
-
zwarte peper
Bereiding
Pel de tenen look. Pers de look en meng met een scheut olijfolie en sap van limoen. Kruid met peper en zout.
Hak de verse kruiden grof. Spoel de binnenkant van de zeebaars. Kruid de binnenkant van de vissen met flink wat peper en zout. Verdeel de fijngehakte kruiden in de buikholte van de vis. Lepel wat lookolie over de verse kruiden.
Leg de vissen elk apart op een vel aluminiumfolie. Plooi goed dicht zodat er geen vocht of lucht kan ontsnappen. Leg op een ovenschaal en plaats 20 minuten in de voorverwarmde oven op 190 graden Celsius.
Stoom de krieltjes gaar in ongeveer 10 minuten vanaf het moment dat het water kookt..
Hak de platte peterselie fijn. Stamp het korianderzaad tot poeder in de vijzel.
Verwarm een pan met een paar eetlepels arachideolie. Bak de krieltjes. Kleur ze mooi aan. Kruid met zeezout, zwarte peper en geplet korianderzaad. Verfris met de peterselie.
Meng voor de salade de spinazie, zuring en rucola in een kom. Besprenkel net voor het serveren met olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout.
Haal de vis uit de oven. Open de papillot en fileer de vis. Serveer met de salade en de krieltjes.
Voor het hapje: maak het hapje. Snij een schijf van de watermeloen. Snij deze vervolgens in plakjes. Leg op een bord.
Hak basilicum grof. Verkruimel de feta.
Besprenkel de watermeloen met de olijfolie. Kruid met peper. Verdeel de basilicum en feta over de watermeloen en serveer dadelijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be