Pastaschotel met paddenstoelen en spinazie
Ingrediënten
-
400 g fusilli of spirelli
-
400 g verse spinazie
-
1 sjalot
-
1 teen look
-
250 g paddenstoelen
-
1 dl groentenbouillon
-
200 g gemalen kaas
-
plantaardige vetstof bv Alpro Bakken en Braden
-
snuifje nootmuskaat
-
peper en zout
Bereiding
Kook de pasta beetgaar en giet af.
Blancheer de verse spinazie 1 minuut in gezouten water. Spoel onmiddellijk af onder koud water, zodat de mooie groene kleur behouden blijft en laat uitlekken. Hak de blaadjes grof.
Stoof de fijngesnipperde sjalot en look mooi fijn in wat Alpro Bakken en Braden. Laat de fijngesneden paddenstoelen stoven, voeg de geblancheerde spinazie toe en laat even meestoven.
Voeg de Alpro Cuisine en de bouillon toe en laat even inkoken.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Meng met de gekookte pasta en voeg de gemalen kaas toe. Doe alles in een vuurvaste schaal en gratineer 10 minuten in de oven.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be