Lekker eenvoudig: Scampi’s met room en tomatensaus
Ingrediënten
-
500 g spirelli
-
250 g scampi's
-
75 g plantaardige vetstof bv Alpro Bakken en Braden
-
1 sjalot
-
zwarte peper en zeezout
-
1 blikje tomatenpuree
-
3 el pijnboompitten
Bereiding
Maak terwijl je de pasta kookt de groenten en scampi's schoon. Smelt de Alpro Bakken en Braden in een hete wok en roerbak de scampi's samen met de dunne schijfjes courgette en de sjalot. Kruid af met peper en zout.
Haal de scampi's en groenten uit de pan zodra ze gaar zijn. Voeg de Alpro Cuisine en de tomatenpuree bij het kookvocht. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat en laat alles goed doorkoken.
Rooster de pijnboompitten zonder bakboter of olie in een anti-aanbakpan.
Schik de pasta op een bord en leg er de groenten en scampi's bovenop. Giet er wat saus over en werk het bord af met geroosterde pijnboompitten.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be