Penne con pancetta (penne met pancetta)

Ingrediënten

In de Romeinse pastakeuken staan twee soorten fijne varkensvleeswaren centraal: pancetta (buikspek) en guanciale (varkenswang). De blokjes vlees worden gebakken in olijfolie en geserveerd met korte pasta – het liefst penne – en op smaak gebracht met peperoncinopepertjes en Romeinse pecorino. Dit recept komt het best tot zijn recht met bucatini of korte penne, zowel vers als gedroogd.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verhit in een pan met antiaanbaklaag een bodempje olijfolie. Snijd de ui in fijne reepjes en fruit ze glazig in de olie.

  2. Snijd de ronde pancettaplakjes in fijne reepjes en doe ze bij de ui. Roer goed door elkaar en laat de pancetta op een zacht vuurtje bakken. Breng op smaak met peper, een beetje zout en enkele gedroogde pepertjes. De pancettareepjes moeten opkrullen en donker kleuren. Ze zijn klaar wanneer ze krokant zijn.

  3. Kook intussen de penne al dente in gezouten water. Giet af en meng met de pancetta. Bestrooi rijkelijk met pecorino en werk af met enkele blaadjes rozemarijn, zonder steeltje.

0
Nog geen stemmen

Clos de Tafall 2009 (Priorat, Spanje)

Sacacorchos, €9,98
Gespierde, rijpe Priorat, vol bosbessen, pruimen, chocolade en kaneel. Specerijenrijke afdronk. Zelden in deze prijsvork.

 

Isabella's Pasta Bijbel

Uitgeverij:
Borgerhoff & Lamberigts
Auteur:

Isabella Cozzi
Formaat:

170 x 240 mm
Aantal pagina’s:
208 pagina’s
Prijs:
29,95 euro
ISBN:
9789089311528