Penne con pancetta (penne met pancetta)
Ingrediënten
-
200 gr pancetta
-
1 ui
-
olijfolie
-
zout en peper
-
gedroogde peperoncinopepertjes, gemalen
-
1 handvol gemalen pecorino
-
enkele takjes verse rozemarijn
-
500 gr penne rigate
Bereiding
Verhit in een pan met antiaanbaklaag een bodempje olijfolie. Snijd de ui in fijne reepjes en fruit ze glazig in de olie.
Snijd de ronde pancettaplakjes in fijne reepjes en doe ze bij de ui. Roer goed door elkaar en laat de pancetta op een zacht vuurtje bakken. Breng op smaak met peper, een beetje zout en enkele gedroogde pepertjes. De pancettareepjes moeten opkrullen en donker kleuren. Ze zijn klaar wanneer ze krokant zijn.
Kook intussen de penne al dente in gezouten water. Giet af en meng met de pancetta. Bestrooi rijkelijk met pecorino en werk af met enkele blaadjes rozemarijn, zonder steeltje.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be