Pici al crudo - verse pasta maken

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Voor de pici: Bloem op tafel brengen. Kuiltje maken. Ei in het kuiltje brengen en het water. Beetje bij beetje bloem bijnemen. Kneden (heel licht rollend kneden). In een bolletje even laten rusten – 15 min – in natte handdoek. Uitrollen en bestrijken met olijfolie. Snijden in fijne strookjes en pici rollen.

  2. Voor de pici al crudo: Vermeng alle ingrediënten behalve de pici en de basilicum met de helft van de olijfolie in een sauspan. Proeven en op smaak brengen met peper en zout. Breng een grote pan water met heel klein beetje zout aan de kook en doe de pasta erin. Kook de pici al dente (1 minuut). Afgieten en laten uitlekken. Doe de pasta in de pan met de saus, vermeng alles goed. Doe de resterende olijfolie erbij en meng weer. Cisseleer wat basilicumblaadjes, strooi ze erover heen en meng weer. Pasta serveren

0
Nog geen stemmen