Pompoen-rucola slaatje met mozzarella

Ingrediënten

  • 2 bollen mozzarella (gewone of met buffelmelk)
  • 50 gr rucola
  • 3 el geroosterde pompoenpitten
  • 3 el olijfolie + 2 el om de pompoen te roosteren
  • 1 el appel- of ciderazijn of citroensap
  • peper en zout (fleur de sel)
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Caloriearm
Vegetarisch
Salade

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°. Schil en snij de pompoen in plakken. Bekleed een ovenplaat met zilverpapier en leg hierop de pompoen en besprenkel met olijfolie. Kruid met zout. Zet 45 minuutjes in de oven of tot de pompoen mooi zacht is. Haal uit de oven en laat wat afkoelen.

  2. Verdeel de rucola over de borden en versier met de mozzarella en de geroosterde pijnboompitten. Verdeel er de pompoen over en kruid met peper en zout.

  3. Maak de dressing met de resterende olijfolie en appelazijn en kruid met peper en zout. Serveer samen met de salade.

0
Nog geen stemmen