Ann Vertriest
Pompoen-rucola slaatje met mozzarella
Ingrediënten
-
1 kleine butternutpompoen (muskaatpompoen)
-
2 bollen mozzarella (gewone of met buffelmelk)
-
50 gr rucola
-
3 el geroosterde pompoenpitten
-
3 el olijfolie + 2 el om de pompoen te roosteren
-
1 el appel- of ciderazijn of citroensap
-
peper en zout (fleur de sel)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190°. Schil en snij de pompoen in plakken. Bekleed een ovenplaat met zilverpapier en leg hierop de pompoen en besprenkel met olijfolie. Kruid met zout. Zet 45 minuutjes in de oven of tot de pompoen mooi zacht is. Haal uit de oven en laat wat afkoelen.
Verdeel de rucola over de borden en versier met de mozzarella en de geroosterde pijnboompitten. Verdeel er de pompoen over en kruid met peper en zout.
Maak de dressing met de resterende olijfolie en appelazijn en kruid met peper en zout. Serveer samen met de salade.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be