Salade van witte bonen
Ingrediënten
-
handvol gehakte peterselie
-
handvol gehakte basilicum
-
1 pijpajuintje
-
5 el rode wijnazijn
-
3 el olijfolie
-
1 th lepel mosterd
-
1 el sjalot
-
1 th lepel provencaalse kruiden
-
handvol gehakte koriander
-
3 tomaten
-
2 teentjes look
-
200 gr witte bonen
Bereiding
Laat de bonen een nacht weken in water. (Je kan ze ook meteen koken maar dan is de kooktijd langer en hebben ze meer de neiging uit elkaar te vallen in puree).
Kook ze samen met de geplette looktenen, de Provençaalse kruiden in ruim gezouten water gaar.
Maak een vinaigrette van de mosterd, wijnazijn en de olijfolie , PH zwarte peper en het sjalotje. Eventueel een beetje look. Meng onder de nog warme bonen. Zet koud weg.
Snij de pijpajuin schuin fijn (ook het groen) en meng onder de bonen.
Ontvel en ontpit de tomaten, snij in blokjes en meng onder de bonen.
Hak de platte peterselie, basilicum en koriander fijn en meng alles onder de bonen.
Serveer met een lekker stuk brood.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be