Preischotel met gehakt en ananas

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 1 rode peper (fijngehakt)
  • 300 g rundergehakt
  • 800 g prei (in ringen)
  • 1½ tl kerriepoeder
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 1 blik ananas (Del Monte)
  • 700 g krieltjes
  • 200 g crème fraiche
  • 1 teen look (fijngehakt)
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een hapjespan.

  2. Fruit de ui ongeveer 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak in vier minuten gaar. Schep de prei erdoor en bak de groenten ongeveer vier minuten mee.

  3. Schep het kerriepoeder en chilipeper door het gehaktmengsel. Voeg de ananasblokjes met het sap toe en stoof nog vijf minuten. Breng op smaak met zout en peper. Tip: liever iets minder pittig? Verwijder dan de rode peper.

  4. Schep het prei-gehaktmengsel in een ovenschaal (28x18cm). Verdeel er de krieltjes over.

  5. Meng de crème fraiche met de look, kaas, peterselie, zout en peper.

  6. Schep het roommengsel op de krieltjes. Bak de schotel in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

0
Nog geen stemmen