Zoetzure varkenskoteletjes met verse ananas en appelsien en witte rijst
Bereiding
Kook de rijst gaar.
Kruid de koteletten met peper en zout. Kleur aan in een hete pan met gesmolten boter.
Verwijder de schil van de ananas. Snij het harde deel uit het midden. Snij de ananas in stukjes.
Schil 2 sinaasappels. Snij à vif (of haal het vruchtvlees uit).
Haal de koteletten uit de pan. Deglaceer met bruine fond en appelsiensap van 4 sinaasappels (ongeveer 250 ml sap). Laat pruttelen.
Voeg de ananas toe. Laat mee pruttelen.
Hak wat lente-uitjes fijn.
Voeg de stukjes sinaasappel toe aan de saus.
Was een sinaasappel. Snij wat zeste van de sinaasappel. Snij in julienne (fijne reepjes). Kook in water. Giet af en voeg toe aan de saus.
Maak wat zoeter met honing. Kruid extra met cayennepeper.
Serveer de kotelet met rijst en de saus. Werk af met de lente-ui.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be