Rabarbercrumble

Ingrediënten

Crumble is bakken voor dummies. Geen ingewikkelde toestanden, zelfs geen taartbodem, gewoon massa's fruit en een krokant laagje erbovenop. Crumble kan je het jaar rond maken: in de lente met rode besjes, frambozen of rabarber, in de zomer met pruimen, krieken, perziken, abrikozen of bramen en in de herfst en de winter met appels en peren. Of met een mengeling van wat je nog in je fruitschaal liggen hebt - ja, zo simpel is crumble.

Dit kan iedereen
6 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  2. Meng alle ingrediënten voor de crumble met je handen, een vork of in de keukenrobot, tot je een soort broodkruim krijgt.

  3. Was de rabarber en snijd hem ongeschild in fijne reepjes van een halve centimeter.

  4. Doe de rabarber in de ovenschotel en meng er de honing door, naar smaak.

  5. Plet de peperbollen in de vijzel, zeef ze en strooi ze over het fruit. Reken op het equivalent van een koffielepel gemalen peper. 

  6. Strooi er de crumble over en schud een keer met de schotel zodat een deel van de crumble tussen het fruit valt. Zorg dat het goed vol ligt, tot aan de rand. 

  7. Zet de schotel in een grotere pot of op een plaat: crumble loopt snel over. Op die manier vermijd je dat de hele oven smerig wordt.

  8. Zet 20 minuten in de oven van 190°C. <!--[if !supportLineBreakNewLine]--> <!--[endif]-->

0
Nog geen stemmen