Cassoulet uit Toulouse

Ingrediƫnten

  • 300 gr witte bonen (geweekt)
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 4 boerenworsten
  • 1 gerookte worst
  • 4 dikke sneden gerookt spek
  • 4 dikke sneden Breydelspek
  • 1 Breydelhammetje
  • rauwe spek
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 el boter
  • 2 l water
  • 2 el runderbouillon
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Zet een kleefpan op een hoog vuur en laat de boter smelten. Snij het spek in stukken en bak aan in de pan, samen met de worsten en het hammetje. Zet de pan van het vuur.

  2. Snij de ajuin en look in stukken en stoof aan in een grote stoofpot met wat boter. Doe het gebakken spek en de geweekte bonen erbij en overgiet met de gepelde tomaten. Zet onder met water en voeg de tomatenpuree, laurier, tijm en rozemarijn toe. Kruid met peper en zout, voeg de bouillon toe, roer alles door en laat 2 uur sudderen op een zacht vuur.

  3. Maak het aanbaksel in de kleefpan los met wat water en giet dit, samen met de rest van het vlees mee in de stoofpot. Laat 2u op een zacht vuurtje sudderen zonder deksel en voeg af en toe wat extra water toe.

0

Nog geen stemmen

Cassoulet uit Toulouse

1. Bak het vlees in een braadpan
2. Werk met gepelde tomaten
3. Laat de bonen lang genoeg gearen