Stoofpotje van Duroc d'Olives varkensvlees

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Laat het vlees 1 nacht marineren in een mengsel van rode wijn, uien, wortel, selder, laurier en tijm.

  2. Zeef de marinade en scheid de groenten van het vlees. Kook de marinade even op en schuim af.

  3. Verhit wat olie in een stoofpot en kleur de spekblokjes wat aan, schep de blokjes eruit en schroei vervolgens het vlees dicht. Giet de vetstof weg en doe de spekblokjes en het vlees in een stoofpot. Kruid met peper en zout.

  4. Kleur vervolgens de stukken wortel en ui aan in de pan en voeg ze bij het vlees.

  5. Overgiet het vlees met de geklaarde marinade en de fond en voeg hierbij alle kruiden, ook de tijm en de laurier die gebruikt is in de marinade. Voeg de Luikse siroop toe.

  6. Laat het vlees ongeveer 2 uur heel zachtjes stoven onder deksel. Af en toe even roeren en water toevoegen indien nodig.

  7. Serveren met een sneetje multigranenbrood, besprenkeld met olijfolie en gekruid met grof zeezout.

0
Nog geen stemmen

Ochoa, Calendas Roble 2010 (Navarra, Spanje)

Sacacorchos €7,87

De ideale partner voor een stoverij. Wijn met herfstkarakter: peper, vlezige bosbes en pruim, zoethout en gerookte houttoets. Pittig kruidige finale.

Claudia kookt feestelijk

Auteur
Annelies Ryckaert
Uitgeverij
Linkeroever Uitgevers
Fotografie
Heikki Verdurme
ISBN
9789057204395