Gefrituurde scampi met een zoetzuur sausje

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Hapje

Bereiding

  1. Voor de saus: De gesnipperde witte ui laten zweten in zonnebloemolie. Daarbij het passievruchtensap, de rode wijn, de kippenbouillon gieten samen met de rietsuiker. Het geheel een 20-tal minuten laten inkoken.

  2. Ondertussen de garnalen pellen en ontdoen van het darmkanaal. Je kan eventueel wel nog een stukje van de staart eraan laten. Hierover het sap van een halve limoen persen, samen met zeste van limoen (rasp) en een beetje zout.

  3. De scampi of roze garnalen paneren door ze door de bloem te halen, vervolgens door het losgeklopte ei en finaal door de kokosrasp. Deze dan afbakken in hete arachideolie.

  4. De saus afwerken met een klontje boter en een beetje limoensap.

0
Nog geen stemmen