Salade van sobanoedels met regenbooggroente en sesamdressing
Ingrediënten
-
250 gr sobanoedels
-
150 gr in reepjes gesneden daikon
-
½ kleine witte kool (gesnipperd)
-
1 middelgrote wortel (geraspt)
-
1 handvol radijzen (dunne plakjes)
-
1 lente-ui
-
1 handje sesamzaadjes
Dressing
-
3 el sesamolie
-
1 el bruine rijstazijn
-
1 th lepel tamari (tarwevrije sojasaus)
-
1 th lepel agavesiroop of honing
Bereiding
Breng voor de sobanoedels 2l water aan de kook en kook ze gedurende 6 minuten op een laag vuur. Laat ze uitlekken en afkoelen.
Doe de volledig afgekoelde noedels met alle gesnipperde, geraspte en dun gesneden groenten in een grote serveerkom.
Rooster de sesamzaadjes ongeveer 1 minuut in een kleine koekenpan en strooi ze over de noedels.
klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar, voeg naar smaak peper en zout toe en maak er de noedels mee aan.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be