Schelpjes met aromaten

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Giet de goed gespoelde schelpjes in een grote kom. Voeg er de look, selder, tijm, dragon en rode ui aan toe. Meng alles uitgebreid met de handen. 

  2. Neem een grote wokpan en laat hier in olijfolie heet worden. Voeg er de schelpjes aan toe en overgiet het geheel met het biertje. Meng daarna met witte wijnazijn.

  3. Voeg daar de gekookte pastabolletjes aan toe. De pastabolletjes zijn nog niet helemaal gaar (gaartijd min 2 minuten omdat ze verdergaren in de wok). Werk af met bieslook, platte peterselie en kervel.

  4. Meng het geheel uitgebreid met een plastic lepel. Kruid met peper en zout.

  5. Voor het dresseren van het diepe bord begin je met enkele lepeltjes sap. Schik daarin enkele lepels schelpjes en versier het geheel met enkele blaadjes platte peterselie en een laatste stukje kervel. Smakelijk !

0
Nog geen stemmen

Beka Pro Induc Bronze reeks

Brons, tin, koper en andere metallic tinten zijn al even aan een opmars bezig. Eerst bij modeontwerpers en visagisten, daarna werd het een interieurtrend. Potten en pannen konden dan ook niet achterblijven. BEKA Cookware brengt dit najaar de bronskleurige Pro Induc reeks op de markt: een bronskleurige, inductiegeschikte, aluminium reeks voor dagelijks gebruik die zorgt voor een opvallende en modieuze 'touch' in elke keuken. Bekijk het volledige Beka-assortiment hier. 

 

 Wil jij kans maken op een pannenset van Beka? Neem hier deel aan de wedstrijd en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!