Noordzeetong met zuiderse aromaten en aardappelmousseline
Bereiding
Voorbereiding: verwarm de oven voor op 160°C à 180°C
Leg de aardappelen in een ovenschaal op een bedje van grof zout. Laat gedurende 1u garen in een voorverwarmde oven van 160° à 180°C. Verwijder nadien de schil
Draai de aardappelen door de passe-vite, werk op met de boter en een scheutje room. Kruid met zout
Versnipper de sjalotten. Snij de look en bieslook fijn
Emondeer de tomaten, ontpit en snij in brunoise
Fileer de noordzeetongen en rol de filets op. Steek vast met behulp van een tandenstoker
Laat de boter licht kleuren in een pan en bak de tongfilets mooi goudgeel en voor 80 % gaar. Aroseer met de boter
Haal de rolletjes uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Laat rusten in een warme oven. Let er wel op dat je oven uit staat
Stoof in diezelfde pan de sjalotjes zacht aan samen met de look. Voeg nadien de tomatenblokjes en de bieslook toe. Breng op smaak met een paar druppels citroensap en grof zout
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be