Tarbotfilet met schelpjes en slagroom met kaviaar
Ingrediënten
Bereiding
Schil en was de wortelen, prei en selderstengels en snijd ze in kleine stukjes.
Krab de mosselen af en spoel ze meerdere malen in water samen met de kokkels. Doe alle schelpjes in een cocotte, giet er wijn bij en laat ze op een hoog vuurtje koken totdat ze opengaan. Giet de schelpjes af en zeef het kookvocht.
Giet het kookvocht in een sauteerpan, voeg 50 cl water toe en breng aan de kook. Doe er de groenten bij en laat 2 min. koken. Voeg vervolgens de tarbotfilets toe en laat nog eens 5 min. koken.
Klop de room heel stijf, doe er zout en peper bij en roer de kaviaar er voorzichtig door. Bewaar in de koelkast.
Laat de vis en fijn gesneden groenten uitlekken met een schuimspaan. Schik de vis met groentjes op voorverwarmde diepe borden.
Breng de bouillon aan de kook, giet de schelpjes in de bouillon en laat 1 min. opwarmen. Verdeel ze over de borden. Giet er een opscheplepel bouillon over en versier met een lepel slagroom met kaviaar.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be