Soep van garnalen met witloof
Ingrediënten
-
8 witloofstronken
-
8 scampi (maat 16-20)
-
1,2 l water
-
2 el vissaus
-
1 th lepel vissaus
-
1 th lepel geperste look
-
1 bussel lente-ui
-
1 th lepel suiker
-
1 el arachideolie
-
5 takjes koriander
Bereiding
Voorbereiding: Neem het darmkanaal van de scampi eruit. Pel de scampi. Hak de scampi en lente-ui met een hakmes of maal in een keukenrobot. Kruid de mengsel van scampi met 1eetlepel vissaus, snuifje peper en zout. Was het witloof en snij in stukken. Snij de groene gedeelte van lente-ui en koriander fijn.
Bereiding: Zet een soeppan op het vuur. Laat de pan heet worden; Doe 1 eetlepel arachideolie in de pan en laat de olie heet worden. Fruit hierbij de look goudgeel. Bak de gemalen scampi hierin gedurende 1 minuut terwijl je roert. Doe er water bij. Voeg water toe en laat het koken. Als het water begint te koken, doe de gesneden witloof erbij. Laat 1 minuut koken. Kruid bij met de rest van de vissaus, suiker, zout en peper. Zet het vuur uit. Afwerken met gesneden lente-ui en koriander.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be