Spaghetti met Provençaalse saus met verse tomaten en tijm
Ingrediënten
-
2 el saus Provençale (Barilla®)
-
3 lange tomaten, type Roma
-
1 ui
-
3 takjes tijm
-
4 el olijfolie
-
½ bosje peterselie
-
zout & peper
Bereiding
Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Pel de ui en snijd hem in plakjes.
Fruit de ui in de olijfolie. Voeg de tomaten, de tijm, het laurierblad en de geplette look toe. Laat dit met het deksel op de pot zachtjes koken op een laag vuur.
Giet er na 15 minuten de Provençaalse saus van Barilla® bij. Laat nog 5 minuten doorkoken, kruid naar smaak en zet de saus apart.
Verwijder de korst van het brood en verbrokkel het witte broodkruim. Verwarm olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg het broodkruim toe en laat het genoeg olijfolie absorberen (giet er zo nodig wat olijfolie bij). Voeg, zodra het brood goudgeel begint te kleuren, de look, de gehakte peterselie, de geraspte citroenschil en het citroensap toe. Kruid met peper en zout.
Breng 4 l water aan de kook en voeg 28 g zout toe. Doe de Spaghetti Integrale Barilla® erin en laat af en toe roerend in 8 minuten al dente koken.
Bewaar een beetje kooknat, giet de pasta af en laat uitlekken. Schep de pasta opnieuw in de kookpot met twee eetlepels kooknat en voeg de tomatensaus toe. Schep de pasta in kommen of diepe borden, bestrooi met het krokante broodkruim en dien op.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be