Kaasquiche met Provençaalse tomaten
Ingrediënten
-
1 vel bladerdeeg
-
droge witte bonen
-
vlezige romatomaten
-
peper en zout
-
1 dl halfvolle room
-
1 dl halfvolle melk
-
2 eieren +1 eigeel
-
1 aubergine
-
PH Italian mix
-
halfgedroogde tomaten
-
geraspte kaas
Bereiding
Leg het bladerdeeg in een taartvorm en snij de overtollige randen eraf. Leg een boterpapier op het deeg en bedek met droge bonen. Zet dit in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 à 25 min.
Doe de melk, room en eieren samen in een kom. Roer alles goed door en kruid met peper en zout.
Haal het deeg uit de oven en haal de bonen eraf. Bedek de bodem van de taart met schijfjes aubergine. Snij de tomaten in twee en leg ze in de taart met de open kant naar boven. Leg daartussen enkele halfgedroogde tomaten. Overgiet dit met het eiermengsel. Overstrooi met Italiaanse kruiden en geraspte kaas.
Zet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 à 25 min.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be