Toast met gerookte makreel, spinazie en gepocheerd ei
Ingrediënten
-
4 dikke sneden Synergie brood
-
4 filets gerookte makreel
-
500 g spinazie
-
400 g kerstomaatjes
-
4 eieren
-
snuifje muskaatnoot
-
1 el azijn
-
peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Spoel de kerstomaatjes en doe ze in een ovenschaaltje, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
Rooster de tomaatjes gaar in de oven gedurende 7 minuten. Rooster de sneden brood.
Zet een pot water op een middelhoog vuur.
Voeg een scheutje azijn toe als het water kookt en draai het vuur laag.
Breek een ei boven een kopje.
Roer met een lepel in het water zodat er een draaikolk gevormd wordt en laat het ei rustig in het water zakken.
Pocheer het ei in 2–3 minuten en haal het er voorzichtig uit met een schuimspaan, laat even uitlekken.
Herhaal dit met de andere eieren.
Spoel de spinazie en bak even op in een weinig olijfolie.
Laat opnieuw goed uitlekken, kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Leg een toast op ieder bord, verdeel de spinazie erover.
Leg de makreel op de spinazie en daarop een gepocheerd ei.
Kruid met zout en peper en serveer met de geroosterde kerstomaatjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be