Quiche met makreel, roomkaas en pastinaak
Bereiding
Meng de bloem, het zout en de boter tot een zanderige structuur. Voeg het water toe en meng kort. Laat opstijven in de koelkast.
Schil en snij de pastinaak in stukjes. Stoom gaar.
Decortiveer de vis. Met andere woorden: verwijder het vel en voorzichtig de graten.
Hak de bieslook fijn. Snij een ajuintje fijn.
Meng 200 ml room met 2 eieren. Kruid met peper en zout.
Haal het deeg uit de frigo. Bestrooi ruim met bloem. Rol uit met een deegrol. Leg in een vorm. Verwijder het overtollige deeg. Vries het in en gebruik voor een volgende keer.
Bak blind in een voorverwarmde oven. Hiervoor bedek je het deeg met boter- of zilverpapier. Giet er de linzen in. Bak 20 à 25 minuten op 195 graden.
Bak de pastinaak in boter en kleur aan.
Haal de bodem uit de oven. Verwijder linzen. Leg er wat ajuin, makreel en pastinaak in. Lepel een koffielepel of 5 à 6 roomkaas tussen de groenten.
Plaats in de oven. Overgiet met het eimengsel. Bak 20 minuten in de oven.
Haal uit de oven en bestrooi met bieslook.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be