Toast met varkenshaasje, paprika en dragon
Ingrediënten
-
1 ongesneden brood (Synergie)
-
1 ajuin
-
1 scheutje olijfolie
-
1 snuifje zout
-
peper
-
2 kleine varkenshaasjes
-
1 snuifje nootmuskaat
-
1 handvol pijnboompitten
-
1 pakje erwtaspergescheuten
Bereiding
Ontkorst het brood en snij in dikke boterhammen van ongeveer 5 cm. Leg de boterham op je snijplank en geef een kadervormige inkeping, op ongeveer ½ tot 1 cm van de rand, in de boterham
Toast deze canapés in de oven. Laat afkoelen en verwijder het ontstane dekseltje, hol de canapé uit en hou het broodkruim apart.
Was en versnijd de paprika’s en de ui. Bak deze groentjes kort aan in de pan met een scheutje olijfolie.
Breng de groentjes op smaak met de dragon, een snuifje zout of indien gewenst met groentebouillonpoeder en enkele draaien van de pepermolen.
Meng het aparte broodkruim onder de groentjes.
Bak ondertussen de varkenshaasjes rosé in de pan met een scheutje olijfolie. Kruid de haasjes met een snuifje nootmuskaat.
Vul de canapés met de groentjes. Snij de varkenshaasjes in plakjes en schik deze haasjes op de canapés.
Garneer het geheel met de erwtasperge scheuten.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be