Tompoes van gerookte vis en komkommer
Ingrediënten
-
zeezout
-
peper
-
zalm of foreleitjes
-
verse dille
-
4 sneden gerookte heilbot
-
4 sneden gerookte zalm
-
gesmolten boter
-
4 vellen brickdeeg
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C.
Schil de komkommer en snij deze in hele dunne plakjes.
Snij met behulp van een grote ronde uitsteekvorm, 4 rondjes uit ieder brickvel. Schik ze op een bakplaat en bestrijk ze met wat gesmolten boter. Bak in +/- 10 minuten goudbruin en krokant in de oven.
Hak enkele blaadjes verse dille en meng dit samen met wat geraspte mierikswortel en de zure room. Breng verder op smaak met peper en zout.
Leg een plakje brickdeeg op elk bord en bedek dit met komkommerschijfjes. Leg hier een plakje zalm over. Bestrijk met de zure room en dek af met wat komkommerplakjes. Ga verder met een volgend plakje brickdeeg en wissel de zalm af met de heilbot.
Garneer met de rest van de zure room, de zalmeitjes en een takje verse dille.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be