Tompoes van gerookte vis en komkommer

Ingrediënten

  • zeezout
  • peper
  • zalm of foreleitjes
  • verse dille
  • 4 sneden gerookte heilbot
  • 4 sneden gerookte zalm
  • gesmolten boter
  • 4 vellen brickdeeg
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.

  2. Schil de komkommer en snij deze in hele dunne plakjes.

  3. Snij met behulp van een grote ronde uitsteekvorm, 4 rondjes uit ieder brickvel. Schik ze op een bakplaat en bestrijk ze met wat gesmolten boter. Bak in +/- 10 minuten goudbruin en krokant in de oven.

  4. Hak enkele blaadjes verse dille en meng dit samen met wat geraspte mierikswortel en de zure room. Breng verder op smaak met peper en zout.

  5. Leg een plakje brickdeeg op elk bord en bedek dit met komkommerschijfjes. Leg hier een plakje zalm over. Bestrijk met de zure room en dek af met wat komkommerplakjes. Ga verder met een volgend plakje brickdeeg en wissel de zalm af met de heilbot.

  6. Garneer met de rest van de zure room, de zalmeitjes en een takje verse dille.

0
Nog geen stemmen

100% Johan

Auteur
Johan Engelen
Uitgeverij
Borgerhoff-Lamberigts
Fotografie
Luk Thys & Bram Debaenst
ISBN
9789089312075